Jobba hos oss

Arbetsmodell

För all vår personal finns en chef tillgänglig årets alla dagar. Våra anställda får en anpassad introduktion inom i samråd med duktiga kollegor och närmaste chef. Vi arbetar bland annat med checklistor för att säkerhetsställa den allra bästa introduktionen.

Vi arbetar även aktivt med kompetenshöjning av våra medarbetare där vi ofta följer upp med individuella utvecklingsplaner.

Vi är alltid lyhörda för våra medarbetares önskemål, både när det gäller kompetens, utveckling, arbetstider med mera.

Rekrytering

Vår rekrytering sker löpande, vi söker upp personal, genomför informationsmöte och träffar samt tar emot spontanansökningar från framtida medarbetare.

Bemanningssjuksköterskor

Vår medarbetare får en presentation av uppdraget, både det patientnära arbetet och det medicinska behovet samt kundens övriga förväntningar. När vår medarbetare tackar ja till uppdraget är hen informerad och medveten om vikten av kontinuitet, närvarande och vår följsamhet.

Genom ett strukturerat arbetssätt och tät kontakt med vår medarbetare så behåller vi en mycket hög kvalitet vid genomförandet av våra uppdrag.

Rekrytering av bemanningssjuksköterskor

All vår vårdpersonal vi anställer innehar yrkeslegitimation inom EU. Utöver det så har merparten av dem lång erfarenhet av sjukvård i olika former. Vi ägnar flera månader på förberedelser av våra medarbetare som kommer från andra EU-länder än Sverige innan de kommer hit och kan börja jobba. Vi är genom detta arbetssätt unika i vårt slag vilket vi är mycket stolta över. Det vanligaste är annars att bemanningsbolagen rekryterar utifrån behov. Vi har dock valt att jobba med förutsägbarhet och kontinuitet. Våra kunder ska veta att vi alltid har flera kompetenta medarbetare tillgängliga.

Vi har med framgång och under lång tid genomfört vår kompetensbaserade rekryteringsprocess för att finna våra medarbetare. Efterfrågad kompetens är ett långsiktigt arbete som Continuum hanterar genom att vi matchar utvalda kompetensprofiler med vilken typ av legitimerad vårdpersonal som vi i framtiden vill anställa. Denna information samlas in från uppdragsbeskrivningar, erfarenheter från pågående uppdrag, dialog med privatpersoner/enhetschefer/verksamhetschefer. Vi har möjligheten att jobba på detta sätt eftersom vi anställer all vår legitimerade vårdpersonal innan vi har uppdrag och att vi har dedikerade rekryteringsspecialister som enbart arbetar med att finna nya medarbetare som matchar framtidens behov.

Språkutbildning

Continuums legitimerade vårdpersonal som kommer från andra EU-länder än Sverige läser Svenska på heltid under 21-23 veckor. Vår språkutbildning är indelad i sex nivåer enligt Europarådets referensram för språk, CEFR. Språkskolan utbildar på alla nivåer, från A1 upp till C2. Våra medarbetare genomför oftast språkutbildning upp till nivå B2. Här ingår grammatik, läsning, skrift och tal. Fokus ligger på det svenska språket med både teoretiska och praktiska övningar. Muntligt och skriftligt språktest enligt SWEDEX genomförs som avslutning. De rekryterade medarbetarna kompletterar sin utbildning med ett program för självstudier och eget praktiskt arbete. Våra svenska sjuksköterskelegitimerade konsultchefer som arbetar i Sverige besöker språkskolorna för att utbilda inom svensk sjukvård, vård och omsorg, patientsäkerhet, lagar och förordningar samt olikheter i yrkesrollen och arbetskulturella skillnader.

SLS, Selection & Language Services, är en certifierad språkskola som har språkutbildningar, kurser och privatlektioner för dem som behöver komplettera språkkunskaper för att kunna studera eller arbeta utomlands.

HITTA LEDIGA JOBB

Om vi inte för tillfället har några lediga jobb kan du skicka en öppen ansökan på:

Bemanningssjuksköterskor:  info@continuum.nu

Västerås hemtjänst och hemsjukvård:  infovard@continuum.nu

Enköping hemtjänst och hemsjukvård: enkoping@continuum.nu

Skriv «öppen ansökan jobb» i rubriken.